Zadnje iz kategorije:
Sastanak sa menadžmentom NP „Una“
Finansijska, politička i ljudska pomoć u razvijanju NP „Una“
- Tema sastanka bila je i organizacija turističke internacionalne Una regate. Stav je izvršne vlasti i NP „Una“ da manifestacija nije upitna ali organizacija na dosadašnji način je neprihvatljiva

- Tema sastanka bila je i organizacija turističke internacionalne Una regate. Stav je izvršne vlasti i NP „Una“ da manifestacija nije upitna ali organizacija na dosadašnji način je neprihvatljiva

Premijer USK Hamdija Lipovača  primio je danas Amarilda Mulića i Antu Marjanovića  direktora i predsjednika Nadzornog odbora  Nacionalnog parka „Una“ .  Premijer, ministar privrede u Vladi Usk Hase Hajrulahović i direktor novoosnovane Razvojne agencije USK Haris Komić zanimali su se za aktivnosti menadžmenta NP „Una“, projekte i posebno za modele uključivanja vlasti u razvijanju  kapaciteta Nacionalnog parka.
 
- Iako jepoduzeće u federalnoj nadležnosti, kantonu je od strateškog interesa i zato smo  osigurali u budžetu USK 100 000 KM za  NP „Una“. Osim finansijske želimo izraziti i političku i ljudsku opredjeljenost da pomognemo menadžmentu Nacionalnog parka, kazao je premijer Lipovača.
 
Direktor Mulić i predsjednik NO Marjanović istakli su potrebu pojačanog inspekcijskog djelovanja, uključivanja svih razina vlasti u promoviranje volonterizma i očuvanja okoliša jer je primarni cilj NP „Una“ zaštita prirodnog bogatstva.  Jedan od prijedloga jest da se kroz memorandum o  saradnji stvori sinergija vlasti, instutucija i menadžmenta kako bi se interesorno djelovalo u svim segmentima koje dotiče strateško opredjeljenje zaštite okoliša, promocije turizma i privrednih djelatnosti koje se naslanjaju  na razvoj nacionalnog parka.
Tema sastanka bila je i organizacija turističke internacionalne Una regate. Stav je izvršne vlasti USK  i NP „Una“ da regata kao  manifestacija nije upitna ali da je organizacija, na dosadašnji način,  neprihvatljiva.
   
http://img816.imageshack.us/img816/7166/clipboard04o.jpg
   
http://img214.imageshack.us/img214/2151/clipboard02vn.jpg
    
http://img213.imageshack.us/img213/5632/clipboard01pq.jpg